You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.




akvaryum

Akvaryum Nasıl Taşınır: Akvaryum Taşımak


Bazı ev eşyalarının diğerlerinden daha başka bir eve taşınması oldukça zor olduğu şaşırtıcı olmamalı. Bu fikir, genelde hazırlık aşamasında farklı seviyelerde risk değerlendirme teknikleri ile dolu bir ev taşımasında nispeten erken bir aşamada netlik kazanmaktadır.

Örneğin, kitap koleksiyonunuzu yeni evinize taşımak görevi, akvaryumunuzu yeni bir eve taşımakla karşılaştırıldığında, oldukça basit ve çok daha az karmaşıktır.
Bir akvaryumu başka bir eve nasıl taşıyacağınız, cevabıyla adil bir miktar taşınmayla ilgili zorlukları, narin balıklarınızın, kırılgan akvaryumun ve yakında terk etmek üzere olduğunuz mülk için önemli riskler içeren mükemmel bir sorundur. Ve akvaryum taşımak için hazırlık yapmak için neyin gerekli olduğunu ve daha sonra akvaryumunuzu ve güzel balıklarınızı mükemmel bir şekilde nakletmek için elinizden gelen bir anlayışa sahip olmadığınız sürece zorlu süreç ile uğraşırken gerçek tehlikelere bile rastlayabilirsiniz.
Bir akvaryumu evden eve taşımanın en iyi yolu nedir? Aşağıda bulabilirsiniz.


Bir akvaryumu taşırken bilmeniz gerekenler

akvaryum

Hazırlık aşamasına girmeden önce, akvaryumu evden eve taşımak için aklınızı oluşturmadan önce bilmeniz gereken çok sayıda önemli şey vardır. Bu özelliklerden bazılarını bileceksiniz, diğer ayrıntılar sizi biraz şaşırttı değil mi? .
-Tatlı su akvaryum balıkları sadece zarif değildir, aynı zamanda zaten kurulmuş çevrelerindeki küçük değişikliklere bile çok duyarlıdırlar. Dolayısıyla, balıklarınızı başka bir eve taşımanın bu narin canlıları birkaç konteynere aktarmayı ve rahatlık bölgelerinden uzun süre kalmayı içerdiğini göz önünde bulundurarak, akvaryum balıkları, yemekten çekebilecekleri bu yerleşim meselesinden çok stresli olabilir. Bu, balıkınızı ve akvaryumunuzu ilk etapta taşımak kararınızı etkileyebileceğini bilmek için önemlidir.
-Çoğu akvaryum oldukça kırılgandır ve onları güvenli bir şekilde hedeflerine götürmek isterseniz onlara ekstra özen göstermeniz gerekir. Güzel balıklarınızın cam evleri genellikle birbirine yapıştırılır ve herhangi bir alışılmadık hareketler ya da düzensiz titreşimler olmadan mükemmel düz bir yüzeye oturacak şekilde tasarlanmıştır. Evin her yerine hareket ederek akvaryumu güvende tutmak için bazı harika ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz.
-Balıkınızın hayatta kalması için en iyi şansınız, normal çevrelerinden dışarıya harcayacağı süreyi en aza indirmektir. Başka bir deyişle, akvaryumunuz hareket etmeye hazırladığınız son ev eşyalarından biri olmalıdır ve tabii ki - yeni evinizin veya dairenizin eşiğinin üzerinde dolaşırken kurmanız gereken ilk şey olmalıdır.
-Taşımak ne kadar sürer? Bir akvaryumu uzun mesafeli taşımayı planlıyorsanız ve değerli balıklarınızın hayatta kalma şansının çok ince olduğunu değerlendiriyorsanız, o zaman çok daha güvenli seçeneğiniz vardır:
1) uygun akvaryumlara sahip arkadaşlarınıza balık vermek, yerini değiştirmek. Sadece bir yapı olarak akvaryum alın ve sonra yeni evinizde taşındığınızda yeni balık satın alın
2) Tüm balık türlerini geride bırakın ve çeşitte balıklar almayı deneyin.


Akvaryumunuzu taşımadan önce yapmanız gerekenler

akvaryum taşıma

Akvaryum taşımak için hazırlık aşaması, tüm operasyonun başarısı için gereklidir. Önce önemli hazırlık adımlarını tamamlamadan balık akvaryumunuzu boşaltmaya başlayamayacağınızı unutmayın. Aslında bunu yapabilirsiniz, ancak sonuçlarını beğenmeyeceğiniz çok muhtemeldir.
Akvaryumun güvenli bir şekilde nakledilmeye hazır hale getirilmesi için izlemeniz gereken hazırlık adımları şunlardır:
Adım 1 : Her şeyden önce, taşınırken kendinize gereken uygun malzemeleri alınız. Temiz, sızdırmaz, oldukça opak ve kapaklarla donatılmış 5 galonluk kova hazırlayın. Ayrıca, balık ağınızı hazırlayın, ayrıca bir sifon hortumu, kalın duvarlı birkaç karton kutu, paketleme kağıdı istifi ve kabarcık sargısı rulosu da hazırlayın.
2. Adım : Mümkünse, taşındıktan sonra akvaryumunuz için en iyi yeri bulmak için yeni evinizi kontrol edin. Stresli balıkların hemen iklimlendirme dönemine başlamasını sağlayacak en kısa sürede akvaryumu kurmanın öncelikli olduğunu unutmayın. Doğrudan güneş ışığından iyi korunan, bir akvaryum yapısı ve aksesuarları için geniş alana sahip, elektriğe kolay erişimi olan bir yer arayın. Balık tüpünüzü yerleştireceğiniz mobilya parçası, akvaryumun su ile dolduğu zaman, akvaryumun ağırlığına dayanacak şekilde kesinlikle sağlam ve güçlü olmalıdır.
3. Adım : Taşınmadan bir tam gün önce balıkınızı beslememeniz en iyisidir - endişelenmeyin, balıklarınız gayet iyi olacak. Bu önlem suyun atıklardan nispeten uzak tutulmasını ve ayrıca balıklarınızın yaklaşan stres yüzünden yemek yemeyeceği anlamına gelir.


akvaryum taşıma

Bir akvaryumu kendiniz nasıl taşıyabilirsiniz?

Bir akvaryumu başka bir eve nasıl taşırsınız? Balık tüpünü başka bir eve taşımak için göz ardı edilmemelidir. Şimdi, balıklarınızla taşınmanız gerektiğinde ne bekleyebileceğinizi bildiğinize ve yukarıda açıklanan 3 hazırlık adımını tamamladıysanız, aslında bir akvaryumu kendinizin nasıl taşıyacağını öğrenmenin zamanı geldi.
1.Adım: Sifon hortum yardımıyla, kaplar yaklaşık üçte ikisi doluncaya kadar akvaryumdan biraz su boşaltın. Hareket sırasında olası dökülmeleri önlemek için kepçeleri kendi kenarlarına kadar doldurmayın. En azından bir başkası için değil, suyun içinde bir balık deposunu hareket ettiremeyeceğinizi unutmayın. Bir akvaryumu başka bir odaya taşıyorsanız, evet, önce akvaryumunuzu boşaltmadan taşımak mümkündür.
2.Adım: Güvenilir ağınızın yardımıyla, sahip olduğunuz her balığı dikkatli bir şekilde yakalayın ve hafifçe bir kovaya yerleştirin. Çok sayıda balık varsa onları iki hareketli kap arasında bölmeniz gerekebilir. Burada belirlenmiş bir kural yoktur, bu yüzden ne yapacağınıza karar vermek için sağduyulu olun.
3.Adım: Balıklarınızın, hepsinin taşıma kovalarına güvenli bir şekilde aktarıldığından emin olun.Her durumunda akvaryumu yakından inceleyin.
4. Adım : Kepçeleri kendi kapaklarıyla kapatın, ancak temiz havanın hala içeriye girdiğinden emin olun. Gerektiğini düşünürseniz plastik kapaklarda küçük delik açabilirsiniz. Balıklarınızın geçici yaşam alanlarında çok fazla zaman harcaması gerekiyorsa, hava pompaları vasıtasıyla ek oksijen sağlamayı düşünün.
5. Adım : Cam akvaryumda olabilecek her türlü süslemeyi (kayalar, canlı bitkiler, kaleler, vb.) ve aksesuarları (pompalar, ısıtıcılar, ışık fikstürleri, tüpler, filtreler vb.) çıkarın. Onları elinizden geldiğince kurutun, yumuşak ambalaj kağıdıyla veya kabarcık sargısıyla güvenli bir şekilde paketleyin ve daha sonra bir karton kutuya koyun.
6.Adım: Akvaryumda kalan suyu tamamen boşaltın. İçerisinde kalan su miktarının, kaldırmaya çalışıncaya kadar akvaryumunuzun bütünlüğünü tehlikeye atabileceğini unutmayın.
7.Adım: Akvaryumunuzun tabanında kum veya çakıl varsa, cam yapısının bozulmasına neden olabilir. Kum veya çakılları atmayın ama yerini değiştirdikten sonra balık habitatına geri döndürecek şekilde boş bir kovada tutun.
8. Adım : Akvaryum iyice boşaldığında, tamamen örtmek için kabarcık sargısı kullanın ve hava ile doldurulmuş koruyucu malzemeyi bantla sabitleyin. Ardından, cam yapıyı koyu hareket eden battaniyelerle tekrar sarın. Daha büyük akvaryumlar için, kırılgan yapıyı hareket halindeki araca nakletmek ve yüklemek için size el vermek için birkaç iyi arkadaş bulun. Büyüklüğü ne olursa olsun, akvaryumu, nakliye esnasında mümkün olduğunca düz tutun.
9. Adım: Yeni konutunuza geldiğiniz anda, zavallı balıklarınızın normal yaşam koşullarına geri dönebilmesi için derhal akvaryumu kurmaya başlamalısınız. Kutuları açmayı unutun! Önce sadık arkadaşlarınıza eğilin.
10.Adım: Sarmalanmış akvaryumun son istirahat noktasına getirin ve dikkatli bir şekilde buraya yerleştirin. Yerleştirdiğiniz yüzeyin düz, dengeli olup ağırlığı kolayca destekleyip desteklemediğini kontrol edin.
11.Adım: Kabarcık sargısını dikkatli bir şekilde çıkardıktan sonra, çakılın altına geri dönün ve sonra pompaları, ısıtıcıyı, filtreleri ve tüm ışık fikstürlerini orijinal yerlerine göre ayarlayın. Akvaryum içinde su olmadığından onları henüz açmayın!
12.Adım: Süslemeleri akvaryumun içine yerleştirin ve sadece 5 galonluk kova ile nakledilen orijinal suyla yavaş yavaş dolaşmaya başlayın.
13. Adım: Kepçelerdeki tüm balıkları yakalamak için ağınızı bir kez daha kullanın ve önceden kurulmuş akvaryumlara nazikçe bırakın.
14.Adım: Kalan suyun tamamını kovadan veya kovalardan akvaryuma boşaltıp, hali hazırda klordan arındırılmış musluk suyu ile doldurun.
15.Adım: Isıtıcıları açmadan önce, oda sıcaklığının ve su sıcaklığının eşit olabilmesi için akvaryum tüpünün birkaç saat oturmasına izin verilmesi önerilir
. 16.Adım: Isıtıcıları ve pompaları açın ve işlerin nasıl düzenli olarak yapıldığını kontrol edin. Stresli taşınma sonrasında balıkların da iyi durumda olduğundan emin olun.
17.Adım: Yeni şehirde iyi bir petshop bulun ve güzel balıklarınızın refahı ile ilgili herhangi bir sorun veya endişeniz olması durumunda uzmanlarla konuşun.
Siz de Kaliteli Bursa evden eve nakliyat firması arıyorsanız iletişim kanallarımızdan bizimle irtibata geçebilirsiniz.